Mikä tekee hampaista kivuliaita? Ja miten helpottaa epämukavuutta

On muutamia asioita, joita voit tehdä vähentääksesi syväpuhdistuksen epämukavuutta. Viestintä hammaslääkärin kanssa ennen toimenpidettä voi auttaa vähentämään ahdistusta. Hammaslääkäri voi käyttää nukutusaineita tai rauhoittavia rauhoittavia, jotta olosi olisi mukavampi.

Leikkauksen jälkeen happamattomista, virvoitusjuomista ja viileistä juomista koostuva ruokavalio voi auttaa vähentämään epämukavuutta ja herkkyyttä. Myös ilman reseptiä tapahtuva kivunlievitys voi olla hyödyllistä. Suolavesihuuhtelut voivat auttaa lievittämään epämukavuutta, tappamaan bakteereja ja nopeuttamaan paranemista. Jos ärsytys ja epämukavuus jatkuvat, hammaslääkäri voi määrätä suun huuhtelua, joka on suunniteltu vähentämään herkkyyttä ja rauhoittamaan ikeniä.

Hyvällä suuhygienian rutiinilla voidaan vähentää ikenien ja hampaiden herkkyyttä ajan mittaan. Tähän kuuluu harjaus ja hammaslanka kahdesti päivässä fluorihammastahnalla ja säännölliset hammastarkastukset. On tärkeää ymmärtää, että erinomaisen suuhygienian ylläpitäminen voi vähentää syväpuhdistustoimenpiteiden tarvetta.


Hammaslääkäri voi määrätä rauhoittavaa ainetta potilaille, joilla on ahdistuneisuushäiriöitä tai jotka pelkäävät hammastoimenpiteitä yleensä. Syvä hengitys, meditaatio ja rauhoittavan musiikin kuuntelu ovat myös todistetusti vähentäneet ahdistusta. Ystävän ottaminen mukaan voi joskus olla hyvä harhautus ja moraalisen tuen lähde.

Hyvän suun terveyden ylläpitämiseksi on mahdollista saada hieman kivuliasta kokemusta. Hammasteknologian kehityksen ja epämukavuuden vähentämiseen tähtäävien toimenpiteiden myötä nämä ovat kuitenkin avainasemassa vakavien hammasongelmien ehkäisemisessä. Kuten kaikissa lääketieteellisissä toimenpiteissä, on tärkeää olla tietoinen ja ennakoiva, kun kysyt hammaslääkäriltä kysymyksiä toimenpiteistä.

Tärkeintä on säännölliset tarkastukset ja hyvä suuhygienia. Ota yhteyttä hammaslääkäriisi heti, kun huomaat merkkejä ikenistä. Tämä auttaa sinua säilyttämään terveen, säteilevän hymyn. Vaikka syväpuhdistus voi aiheuttaa tilapäistä epämukavuutta, lopullinen tavoite on edistää ja säilyttää suun terveyttä.