Kuinka puhdistaa kissan hampaat kotona - yksinkertainen prosessi

Tekstitys: Kissan hampaiden puhdistus on helppoa: kätevä, askel askeleelta opas kissan omistajille

Kissasta huolehtiminen ei ole vain ruokakulhon täyttämistä ja sen varmistamista, että kissalla on riittävästi aikaa leikkiä. Merkittävä osa kissan omistamista sisältää myös asianmukaisen suuhygienian varmistamisen erityisesti kissan hampaiden puhdistuksen avulla. Mutta onko kissan hampaiden puhdistus kotona helppo tehtävä? Tässä artikkelissa pyritään yksinkertaistamaan kissan hampaiden puhdistusprosessia ja ohjaamaan kissanomistajia käsittelemään tätä tärkeää askaretta mukavasti ja mukavasti.

#### Säännöllisen kissan hampaiden puhdistuksen tärkeyden tunnistaminen

Kissan hampaiden säännöllinen puhdistus on avain yleisimpien hammassairauksien, kuten parodonttisairauden ja hampaiden resorption ehkäisyyn, joita noin kaksi kolmasosaa kissoista kokee kolmen vuoden iässä. Monien kissanomistajien mielestä on pelottavaa puhdistaa kissan hampaat säännöllisesti kotona. Oikeat vaiheet ja työkalut voivat kuitenkin olla yksinkertainen tehtävä, josta tulee normaali osa lemmikkisi hoitorutiinia.

#### Oikeiden työkalujen ymmärtäminen

Hampaiden puhdistusta ei pidä tehdä samoilla työkaluilla kuin itse. Erityiset kissan hammasharjat ja hammastahna ovat parhaita vaihtoehtoja. Kissan hammasharjat ovat pienempiä, pehmeämpiä ja sopivat paremmin kissan suuhun. Kissan hammastahna taas on suunniteltu turvalliseksi nieltynä, toisin kuin ihmisen hammastahna, joka voi olla haitallista. Jotkut kissan hammastahnat sisältävät jopa kissoja miellyttäviä makuja, kuten kalaa tai kanaa, mikä voi tehdä koko prosessin helpommaksi.

#### Getting Your Cat Prepared

Ensimmäinen tavoite on saada kissasi tuntemaan olonsa mukavaksi, kun käsittelet sen suuta. Aloita koskettamalla hellävaraisesti kissan suuta ja kuonoksen aluetta. Palkitse herkkua tai suosikkiaktiviteettia välittömästi. Jatka vähitellen huulten nostamista ja hampaiden hankaamista pehmeällä liinalla. Tämä vaihe voi kestää pari viikkoa, mutta kärsivällisyys on avainasemassa. Älä koskaan pakota kissasi suuta auki, sillä tämä johtaa vain vastustuskykyyn ja negatiiviseen kokemukseen.

#### Puhdistusprosessin käynnistäminen

Kun kissasi on tyytyväinen suun käsittelyyn, käytä hammastahnaa. Anna kissasi maistaa sitä laittamalla pieni määrä sormellesi. Tutun maun pitäisi herättää uteliaisuutta eikä pelkoa. Jos kissasi tuntuu olevan kunnossa hammastahnan kanssa, kokeile käyttää hammasharjaa. Kasta se hammastahnaan ja harjaa varovasti yksi tai kaksi hammasta suun etuosassa.

#### Kissan hampaiden puhdistus säännöllinen

Jotta kissan hampaat olisivat tehokkaita, tulisi puhdistaa säännöllisesti, ihanteellisesti joka päivä tai ainakin viikoittain. Aloita pieni ja vähitellen laajenna puhdistaaksesi enemmän hampaita jokaisella istunnolla. Pyri aina harjaamaan kissasi hampaat samaan aikaan joka päivä, ihanteellisesti silloin, kun kissasi on todennäköisemmin rauhallinen ja rento. Muista palkita kissasi herkulla tai lempiaktiviteetilla jokaisen istunnon jälkeen.

#### Säännölliset tarkastukset eläinlääkärin kanssa

Vaikka puhdistaisit kissasi hampaat säännöllisesti kotona, on tärkeää, että eläinlääkäri tekee vuosittain hammastarkastukset. Ne voivat tarttua mahdollisiin ongelmiin ennen kuin niistä tulee täysimittaisia ongelmia.

#### Incorporate Dental Treats and Toys

Yritä täydentää ponnistelujasi sisällyttämällä kissasi rutiiniin runsaasti hammasherkkuja ja leluja. Hammaslelut on suunniteltu poistamaan plakkia ja hammaskiveä ja stimuloimaan syljen tuotantoa, mikä on kehon luonnollinen puolustus onteloja aiheuttavia bakteereja vastaan. Hammaslelut voivat myös tarjota samanlaisen vaikutuksen, erityisesti ne, jotka on suunniteltu harjanteilla ja nubilla, jotka antavat hellävaraisen hieronnan hampaille ja ikenille kissasi pureskellessa niitä.

Lopuksi totean, että kissan hampaiden puhdistuksen ei tarvitse olla rasittavaa. kärsivällisyys, oikeat työkalut ja rutiini voivat tehdä prosessista sujuvan ja suoraviivaisen. Pidä sitä investointina kissasi terveyteen ja keinona välttää ne kovat eläinlääkärilaskut, jotka liittyvät hammassairauksiin pidemmällä aikavälillä. Muista, että kissasi suun terveyden varmistaminen paitsi parantaa pitkäikäisyyttä myös parantaa elämänlaatua.